Ρωσία: Στις φλόγες διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ έπειτα από επίθεση drone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Στις φλόγες διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ έπειτα από επίθεση drone
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν υπήρξαν νεκροί από την επίθεση.

Μια πυρκαγιά κατασβέσθηκε σήμερα στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία και η Ουκρανία στοχοθετούν ενεργειακές υποδομές η μία της άλλης με πλήγματα σχεδιασμένα για να διακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού και επιμελητείας και να ρίξουν το ηθικό των αντιπάλων στη σύγκρουση που διαρκεί ήδη σχεδόν δύο χρόνια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τερματισμό της.

Η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας επλήγη επίσης τον περασμένο μήνα από τεχνικά προβλήματα, αυξάνοντας την αβεβαιότητα των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου και αερίου που ήδη είναι ανάστατες από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο κυβερνήτης του Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε μέσω του διαύλου της τοπικής διοίκησης στην πλατφόρμα Telegram πως δεν υπάρχουν νεκροί από το επεισόδιο.

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός καταρριφθέντος μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, πυρκαγιά ξέσπασε στο Διυλιστήριο Πετρελαίου του Βόλγκογκραντ. Πυροσβέστες και διασώστες έπιασαν γρήγορα δουλειά - η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε. Δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil, στην οποία ανήκει το διυλιστήριο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στον ποταμό Βόλγα, έχει δυνατότητα διύλισης 14,8 εκατ. μετρικών τόνων (σχεδόν 300.000 βαρέλια την ημέρα) αργού πετρελαίου το χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ενεργειακές εγκαταστάσεις επλήγησαν στο Κρίβιι Ριχ από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συριακός στρατός: Η αμερικανική κατοχή συριακού εδάφους δεν μπορεί πια να συνεχιστεί

ΗΠΑ: Χτύπησαν 85 στόχους σε Ιράκ και Συρία σε βομβαρδισμούς αντιποίνων

gazzetta
gazzetta reader insider insider