1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία, η επόμενη μέρα - Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία, η επόμενη μέρα - Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα
Τα αγροδιατροφικά ζητήματα έχουν ξεπεράσει τα όρια των κρατών και γίνονται πια παγκόσμια. 

Τα φώτα στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγροτική οικονομία, όχι μόνο λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει αλλά και λόγω των δυνατοτήτων που υπάρχουν και των ευκαιριών που ανοίγονται με βάση τα νέα οικονομικά, κλιματικά, τεχνολογικά και γεωπολιτικά δεδομένα. Τα αγροδιατροφικά ζητήματα έχουν ξεπεράσει τα όρια των κρατών και γίνονται πια παγκόσμια.

Ενδεικτικές είναι οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη για το υψηλό κόστος παραγωγής. Συνιστούν μία μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Υπάρχουν όμως και πολλές ευκαιρίες που συνδέονται με τα κονδύλια της ΕΕ τα οποία είναι διαθέσιμα, με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και με την αναπτυξιακή δυναμική του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του κλάδου της αγροδιατροφής.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως η Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία μπορεί πλέον να εκφράζει τη θέση της, αλλά και να προωθεί πρωτοβουλίες σε επίπεδο ευρωπαϊκού Nότου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική κρίση. Τοποθετώντας μάλιστα στο «κάδρο» της ΕΕ και τα – κρίσιμα για την Ελλάδα - θέματα αλιείας.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία, η Liquid Media με το Insider.gr και η Tourism Media Events διοργανώνουν το 1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία - Η επόμενη μέρα: Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, εντός της ΔΕΘ HELEXPO, παράλληλα με την AGROTICA, στις 10.00 π.μ. Το συνέδριο θα αναδείξει τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην ελληνική οικονομία αλλά και το ευρύ σύνολο των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΔΩ

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα επικεντρωθεί σε 3 άξονες:

-Η Αγροτική Παραγωγή πέρα από τις επιδοτήσεις

-Η Καινοτομία στις Επιχειρήσεις, Προστιθέμενη Αξία για την Κοινωνία και Καλές Πρακτικές

-Μπροστά στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ και του ΕΣΠΑ

Η Liquid Media-Insider και η Tourism Media Events επιθυμούν να αναδείξουν και να εδραιώσουν στη δημόσια συζήτηση το σημαντικό ρόλο του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως να προτείνουν τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στελέχη του Υπουργείου, ομόλογοι Υπουργοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη αγροτικών συνεταιρισμών, αγρότες, κτηνοτρόφοι, γεωπόνοι, επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και φορέων, opinion makers και leaders του πρωτογενούς τομέα, εκπρόσωποι μεταποιητικών επιχειρήσεων στο κλάδο της αγροδιατροφής, στελεχιακό δυναμικό αγροτικών επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, αγροτικοί συμβουλοι και φοιτητές.

Tο συνέδριο θα μεταδίδεται μέσω livestreaming από όλα τα μέσα του ομίλου της Liquid Media καθώς και το tourismtoday.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider