Χούθι: «Θα κάνουμε φλεγόμενη αρένα την Ερυθρά Θάλασσα» - Ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε αεροπλάνο τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χούθι: «Θα κάνουμε φλεγόμενη αρένα την Ερυθρά Θάλασσα» - Ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε αεροπλάνο τους
Έτοιμοι να κλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα είναι οι αντάρτες Χούθι, καθώς απειλούν με αντίποινα μετά την επίθεση αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε αεροπλάνο του ναυτικού της Υεμένης ενώ πραγματοποιούσε «πτήση αναγνώρισης» στην περιοχή. 

Έτοιμοι να κλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα είναι οι αντάρτες Χούθι, καθώς απειλούν με αντίποινα μετά την επίθεση αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε αεροπλάνο του ναυτικού της Υεμένης ενώ εκείνο πραγματοποιούσε «πτήση αναγνώρισης» στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές εάν ο ισχυρισμός των Χούθι είναι αξιόπιστος και ότι το πλοίο υπέστη ζημιές στο περιστατικό, αναφέρει ο ισραηλινός ιστότοπος ynetnews.

Η ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης «Φύλακας Ευημερίας» που οι συγκροτούν στην Ερυθρά Θάλασσα οι ΗΠΑ, για να αποτρέψουν τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων, που ως διακηρυγμένο στόχο έχουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ, αλλά απειλούν με σοβαρά προβλήματα την παγκόσμια οικονομία.

«Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει ‘’μια φλεγόμενη αρένα’’ εάν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες συνεχίσουν (τη σύμπραξη) στη διεθνή ναυτική δύναμη», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι. «Οι χώρες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας πρέπει να κατανοήσουν τον κίνδυνο που απειλεί την εθνική τους ασφάλεια»,προειδοποίησε.

Φωτό @ AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Πάνω από 200 οι νεκροί στη Γάζα μέσα σε 24 ώρες

Η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ τις απομονώνει στη διεθνή σκηνή

Ιράν: Παρέλαβε νέους πυραύλους με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider