Συνέχεια δίνει η πλευρά Σαμαρά στο θέμα της τροπολογίας Καιρίδη - Κυβερνητικές πηγές: Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχεια δίνει η πλευρά Σαμαρά στο θέμα της τροπολογίας Καιρίδη - Κυβερνητικές πηγές: Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή
Τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, παραθέτει το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού.

Συνέχεια στο ζήτημα που προέκυψε από την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες, δόθηκε από πηγές που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά.

Σε σχέση με το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ανέφεραν: «Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

"Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση"».

Κυβερνητικές πηγές: Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή

Η ανακοίνωση της πλευράς Σαμαρά δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς υπήρξε ανακοίνωση από πλευράς κυβερνητικών πηγών.

«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την τροπολογία, που κατέθεσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με την οποία εισάγεται η σύνδεση της άδειας διαμονής με την προσφορά εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καιρίδης: Η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική

Καιρίδης: Δεν αποσύρεται η τροπολογία για τους μετανάστες – Ενισχύεται η αγορά εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider