Κίνα: Περιορισμοί στις εμπορικές δραστηριότητες που έχουν υπαχθεί σε αρνητικές λίστες διασυνοριακού εμπορίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Περιορισμοί στις εμπορικές δραστηριότητες που έχουν υπαχθεί σε αρνητικές λίστες διασυνοριακού εμπορίου
Η Κίνα δημοσιοποίησε την πρώτη αρνητική λίστα για το εμπόριο των υπηρεσιών στην Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου του λιμανιού της Χαϊνάν τον Ιούλιο του 2021.

H Κίνα θα επιταχύνει την έκδοση διαφόρων τύπων περιορισμού των εμπορικών δραστηριοτήτων που έχουν συμπεριληφθεί σε αρνητικές λίστες διασυνοριακού εμπορίου στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZ), εντός της κινεζικής επικράτειας, ώστε να διευκολυνθεί το εξωτερικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Η Κίνα δημοσιοποίησε την πρώτη αρνητική λίστα για το εμπόριο των υπηρεσιών στην Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου του λιμανιού της Χαϊνάν τον Ιούλιο του 2021, με την επισήμανση ότι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε τομείς δραστηριοτήτων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρνητική λίστα.

Επρόκειτο για μία σημαντική μεταρρύθμιση στη διαχείριση του εμπορίου των υπηρεσιών, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: @associatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψάχνουν «σωσίβιο» από το ΕΣΠΑ για το στεγαστικό πρόβλημα

Αγρότες στα όπλα No2: Τι θα πρέπει να έχουμε στο χωράφι και στο… ράφι αν ξαφνικά ο ουρανός βρέξει drones

Gen Z: Η γενιά που αρνείται να εργαστεί με τους κανόνες των Boomers, αλλάζει δουλειές κάθε χρόνο και βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική ζωή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider