ΙΕΝΕ: Τον Νοέμβριο το 27ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» - Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΕΝΕ: Τον Νοέμβριο το 27ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» - Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο
Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός και η Αλληλεπίδραση Γεωπολιτικής - Ενεργειακής Ασφάλειας στο επίκεντρο του 27ου Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ.

Η αλληλεπίδραση της ενεργειακής ασφάλειας με τη γεωπολιτική και οι προκλήσεις του μετασχηματισμού του ενεργειακού τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο του 27ου ετήσιου Εθνικού Συνέδριου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 14-15 Νοεμβρίου 2023.

Στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι ομιλητές και panelists από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και από διεθνείς οργανισμούς, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Η μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών ελληνικών και διεθνών ενεργειακών επιχειρήσεων καθώς και εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων του δημοσίου θα δώσει το έναυσμα για ένα γόνιμο διάλογο πάνω στα θέματα που αφορούν τον τομέα της ενέργειας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η παρουσίαση των συμπερασμάτων της ετήσιας έκθεσης World Energy Outlook 2023 του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

Στη φετινή διοργάνωση ειδικό βάρος θα δοθεί σε ζητήματα τόσο εγχώριου ενδιαφέροντος όσο και ευρωπαϊκού. Όσον αφορά την ελληνική ενεργειακή επικαιρότητα, έμφαση θα δοθεί στα διμερή συμβόλαια (PPAs), σε συνάρτηση με τις ΑΠΕ, στο Υδρογόνο και το CCUS, η γρήγορη αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου και το νέο σκηνικό που δυνητικά ανοίγεται στον τομέα των υδρογονανθράκων. Ταυτόχρονα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βαίνει ήδη στο δεύτερο χρόνο, θα συζητηθεί εκτενώς το μεγάλο στοίχημα της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ καθώς και οι σημαντικές προκλήσεις που προκύπτουν από την υψηλή διείσδυσή των ΑΠΕ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στους ωκεανούς το πρώτο «έξυπνο» ιστιοπλοϊκό yacht που παράγει ενέργεια από τη θάλασσα

Μπαταρίες: «Ξεκλειδώνει» ο δεύτερος διαγωνισμός – Έως μέσα Νοεμβρίου η προκήρυξη

Φθηνό πράσινο υδρογόνο από... πλαστικά απόβλητα

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider