Η ΕΕ συντονίζει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ συντονίζει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα
Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νέα πτήση με βοήθεια από την ΕΕ προς τους πολίτες της Γάζας, αναχώρησε σήμερα από την Κοπεγχάγη, μεταφέροντας στην Αίγυπτο 51 τόνους φαρμάκων, ιατρικών ειδών και προμήθειες εκπαίδευσης εκ μέρους της Unicef.

Νέα πτήση με βοήθεια από την ΕΕ προς τους πολίτες της Γάζας, αναχώρησε σήμερα από την Κοπεγχάγη, μεταφέροντας στην Αίγυπτο 51 τόνους φαρμάκων, ιατρικών ειδών και προμήθειες εκπαίδευσης εκ μέρους της Unicef. Η πτήση αποτελεί μέρος 6 επερχόμενων πτήσεων της επιχείρησης ανθρωπιστικής αεροπορικής γέφυρας της ΕΕ που μεταφέρει βασικές προμήθειες που παρέχονται από εταίρους.

Η ΕΕ χρηματοδοτεί το συνολικό κόστος όλων των πτήσεων και υποστηρίζει τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ικανότητας Ανθρωπιστικής Απάντησης.

Οι επόμενες πτήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εκτός από τη UNICEF, μεταξύ των εταίρων που παρέχουν το ανθρωπιστικό υλικό είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Τα είδη βοήθειας που παραδόθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κλιμάκωση της ανθρωπιστικής απάντησης για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας που επηρεάζει τους πολίτες στη Γάζα, όπου η ήδη δεινή κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται, τονίζει η Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ - Δημοσκόπηση: Το 49% επιθυμεί να καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Η Ρωσία εξάρθρωσε τρία ουκρανικά δίκτυα πληροφοριοδοτών στην κατεχόμενη Ζαπορίζια

Όρμπαν: Η στρατηγική της ΕΕ στην Ουκρανία «απέτυχε»

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider