«Στοχευμένες επιχειρήσεις» του Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χαμάς - «Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα», λέει ο ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στοχευμένες επιχειρήσεις» του Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χαμάς - «Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα», λέει ο ΟΗΕ
Δεν εγκρίθηκε ούτε το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος, ούτε εκείνο των ΗΠΑ για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τελευταία ενημέρωση 12:30

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιχείρησαν στο εσωτερικό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας χθες, Τετάρτη, και επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, με τον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διείσδυση στον θύλακα μέχρι στιγμής.

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι «στη διάρκεια της νύκτας ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης», μια πιθανή αναφορά στην ευρεία χερσαία εισβολή που έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν οι Ισραηλινοί στον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο την εξόντωση της Χαμάς.

«Οι στρατιώτες έχουν πλέον εξέλθει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στο ισραηλινό έδαφος», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί πως κρατούνται όμηροι στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση, που πραγματοποίησε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, ανέρχεται σε 224 και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Από την ίδια πηγή ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των ισραηλινών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα έχει φθάσει τους 309.

«Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα»

Η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη προειδοποίησε σήμερα πως «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών, οι οποίοι διεξάγονται στο έδαφος αυτό από τις 7 Οκτωβρίου που άρχισε ο πόλεμος με τη Χαμάς με την αιματηρή εισβολή ενόπλων της στο ισραηλινό έδαφος.

Η συντονίστρια, η Λιν Χέιστινγκς, υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως οι «εκ των προτέρων προειδοποιήσεις» που εκδίδονται από τον ισραηλινό στρατό προς τους πληθυσμούς για να εκκενώσουν ζώνες τις οποίες σκοπεύει να στοχοθετήσει, «δεν κάνουν καμιά διαφορά».

«Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα», τόνισε.

Χωρίς αποτέλεσμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Δεν υιοθετήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Ρωσία, ζητώντας «ανθρωπιστική εκεχειρία» και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Το σχέδιο υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Γκαμπόν. ΗΠΑ και Βρετανία το καταψήφισαν, ενώ απείχαν εννέα χώρες-μέλη (Γαλλία, Ελβετία, Αλβανία, Μάλτα, Βραζιλία, Ισημερινός, Γκάνα, Μοζαμβίκη και Ιαπωνία).

Νωρίτερα, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας προσωρινή παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Το σχέδιο καταψηφίστηκε επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υποστηρίχθηκε από 10 χώρες-μέλη (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία, Αλβανία, Μάλτα, Ισημερινό, Γκαμπόν, Γκάνα, Ιαπωνία), ενώ Βραζιλία και Μοζαμβίκη απείχαν από την ψηφοφορία.

Πλήγμα στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος.

«Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου. «Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Πρέπει να προστατέψει τους αμάχους

Μακρόν: «Λάθος» μια μαζική χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Ερντογάν: Χαρακτηρίζει την Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους» - Ματαιώνει την επίσκεψη στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider