Ουκρανία: Επιδεινώθηκαν οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα του ανατολικού μετώπου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Επιδεινώθηκαν οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα του ανατολικού μετώπου
Σύμφωνα με το Κίεβο, στόχος των ρωσικών στρατευμάτων είναι η πρόσβαση στον ποταμό Οσκίλ.

Οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα του ανατολικού μετώπου της Ουκρανίας «επιδεινώθηκαν σημαντικά» τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος επισκέφθηκε Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν, μετά τις απώλειες που υπέστησαν, και εξαπολύουν επιθέσεις γύρω από το χωριό Μακιίφκα και προς την πόλη του Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, «κύριος στόχος του εχθρού είναι η ήττα των στρατευμάτων μας, η περικύκλωση του Κουπιάνσκ και η πρόσβαση στον ποταμό Οσκίλ».

Ο Σίρσκι υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν «δεκάδες» επιθέσεις καθημερινά, αλλά οι Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν σε ετοιμότητα και κρατούν τις θέσεις τους.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν εδώ και ημέρες την πόλη Αβντιίβκα, σε άλλο σημείο του ανατολικού μετώπου. Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων επέφερε ορισμένα εδαφικά κέρδη στα ανατολικά, κοντά στην Μπαχμούτ και στα νότια, όπου οι Ουκρανοί ελπίζουν να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα, όμως τα κέρδη αυτά ήταν μικρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider