Κακοκαιρία Elias: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική - Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων φαινομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Elias: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική - Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων φαινομένων
Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν από τις 2:00 τα ξημερώματα πολλές περιοχές της Αττικής.

Τελευταία ενημέρωση 08:45

Στην Αττική έφτασε τα ξημερώματα η κακοκαιρία Elias, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονα κεραυνικά φαινόμενα.

Ήδη από τις 2.00 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί κάποιες μεμονωμένες κλήσεις, 20 μέχρι στιγμής, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα δυτικά της Αττικής.

Εχθές το βράδυ, οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν μήνυμα μέσω του 112, με προειδοποίηση για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για την Τετάρτη και καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 εστάλη χθες το βράδυ στους κατοίκους Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, σε όλη τη Θεσσαλία, Επτάνησα, Ναυπακτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, στην ΕΡΤ, στη Θεσσαλία δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, και οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική είναι για αντλήσεις υδάτων στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές από την προηγούμενη κακοκαιρία. Στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φωκίδα, Εύβοια και Ευρυτανία. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα, και η βροχόπτωση είναι εντονότερη στην ορεινή Κορινθία. Στη δυτική Ελλάδα έχουμε βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Αχαΐας ενώ στα Ιόνια νησιά τα φαινόμενα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση.

Hellenic Train: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Σύμφωνα με ενημερώσεις της Hellenic Train, υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν και στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου (Προαστιακός) πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα στην ατζέντα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα στην Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider