ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ζητάει η Πολωνία

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ζητάει η Πολωνία
Η Πολωνία πρότεινε σήμερα οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία να περιλαμβάνουν την απαγόρευση πώλησης ρωσικών διαμαντιών και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG)

Η Πολωνία πρότεινε σήμερα οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία να περιλαμβάνουν την απαγόρευση πώλησης ρωσικών διαμαντιών και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ενώ ζήτησε επίσης να ευθυγραμμιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας με εκείνες της Μόσχας.

Στην πρόταση της Βαρσοβίας, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, ζητείται να απαγορευτεί η εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών και να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία Alrosa. Από την πώληση διαμαντιών η Ρωσία είχε έσοδα 4,5 δισ. δολάρια το 2021.

«Η Alrosa στηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευθέως και πλαγίως, εδώ και πολλά χρόνια» αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιβάλει 11 δέσμες κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία ζητάει τώρα να απαγορευτεί η εισαγωγή τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών (TPE) που προέρχεται από ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών και των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, η ΕΕ θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό LPG για να διαφυλάξει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της αγοράς και να αποτρέψει τη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου διέρρηξαν τη ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στην Μπαχμούτ

Η G7 θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών

Reuters: «Δέσμια» της Κίνας η ΕΕ για τις μπαταρίες όσο και της Ρωσίας για την ενέργεια;

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider