ΥΠΑΝ: Ξεκίνησε ελέγχους σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΑΝ: Ξεκίνησε ελέγχους σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας
Ελέγχους ξεκίνησε το το Υπουργείο Ανάπτυξης στη Θεσσαλία για την στήριξη των καταναλωτών και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, κυρίως όσο αφορά την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό. 

Ελέγχους ξεκίνησε το Υπουργείο Ανάπτυξης στη Θεσσαλία για την στήριξη των καταναλωτών και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, κυρίως για την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό, αλλά και τις τιμές στις λαϊκές αγορές.

Αναλυτικά το Υπουργείο έχει προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

1. Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

2. Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.

3. Έχουμε ζητήσει από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη. Η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Λάρισα: Μάχη για την απάντληση των υδάτων - Στη Γιαννούλη τα μεγαλύτερα προβλήματα

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider