Κακοκαιρία Daniel: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αθήνα - Άνοιξε ο σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Daniel: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αθήνα - Άνοιξε ο σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός
Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς οι βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μετέτρεψαν σε ποτάμια αρκετούς οδικούς άξονες της πόλης.

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς οι βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μετέτρεψαν σε ποτάμια αρκετούς οδικούς άξονες της πόλης, με τα σημαντικότερα προβλήματα τις πρωινές ώρες να εντοπίζονται σε Πειραιά, Καλλιθέα και Μοσχάτο, όπου η οδός Πύργου παραμένει κλειστή από την οδό Πειραιώς ως την οδό Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 881 κλήσεις προς την Πυροσβεστική, εκ των οποίων:

  • Σε περιοχές του λεκανοπεδίου, 651 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 524 αντλήσεις υδάτων, 40 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 38 άτομα.
  • Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι, 124 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 48 αντλήσεις υδάτων

Τις βραδινές ώρες, διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων σημειώθηκε σε περιοχές της Κηφισιάς και του Πόρτο Ράφτη, όπου έκλεισε η οδός Ερυμάνθου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Κηφισιάς, καθώς και η λεωφόρος Πόρτο Ράφτη από το ύψος της οδού Μακεδονομάχων έως το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.

Η εντονότατη καταιγίδα προκάλεσε ακόμη κυκλοφοριακό χάος, με προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες, ακόμη και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Άνοιξε ο σταθμός «Ευαγγελισμός»

Κανονικά λειτουργεί ο σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό «Ευαγγελισμός», από την έναρξη της σημερινής κυκλοφορίας. Ο συγκεκριμένος σταθμός είχε κλείσει από χθες, Τετάρτη, το απόγευμα λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ έγινε επιχείρηση καθαρισμού λόγω της εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. «Στις 5:30 το απόγευμα της Τετάρτης 06/09/2023 κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό. Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση.

evaggelismos

Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής» σημειώνει η ανακοίνωση.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων επικρατεί από τις 08:00 και μετά στη Λεωφόρο Κηφισού από το ύψος του Αιγάλεω έως και μετά τον Κόμβο Μεταμόρφωσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ αυξημένη είναι η κίνηση σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες του κέντρου.

Όσον αφορά την Αττική Οδό, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 10′ – 15′ από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας, όπως και στο ρεύμα προς Ελευσίνα 5′ – 10′ από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Κηφισίας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1) στην οδό Πύργου από την οδό Πειραιώς ως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Αντίθετα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του νοσοκομείου Ασκληπιείο στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της πλατείας Κρήτης στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
  • στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου στη Βούλα, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη,
  • στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς Μαρκοπούλου στο Μαρκόπουλο,
  • στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα,
  • στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της Λ. Αλίμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου στη Βούλα.

Αναλυτικά όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛΑΣ εδώ.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα τις απογευματινές ώρες, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια. Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική - Κακοκαιρία: Συνολικά 4.870 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων

Προθεσμία για το Σάββατο στους 4 συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου – Ποινικές διώξεις για κακουργήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider