Πύρινος όλεθρος στη Χαβάη: Οι νεκροί έφτασαν τους 106 – Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πύρινος όλεθρος στη Χαβάη: Οι νεκροί έφτασαν τους 106 – Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους
Τα συνεργεία έρευνας έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρώσει το έργο τους σε κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζώνης επιχειρήσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της φοβερής πυρκαγιάς που σχεδόν έσβησε από τον χάρτη πόλη του νησιού Μάουι, στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, ξεπέρασε πλέον τους εκατό νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ, ο Τζος Γκριν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι ελπίδες για επιζώντες εξαλείφονται όσο περνούν οι μέρες και οι 1.300 αγνοούμενοι δεν δίνουν σημεία ζωής. Μια κινητή μονάδα νεκροτρομείου έφτασε χθες στη Χαβάη με τους αξιωματούχους να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα λείψανα, την ώρα που η αρχές στο Μάουι έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των θυμάτων στην πόλη Λαχάινα που σβήστηκε από τον χάρτη.

Τα συνεργεία έρευνας έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρώσει το έργο τους σε κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζώνης επιχειρήσεων.

Τα περισσότερα από τα θύματα που έχουν εντοπιστεί ως εδώ βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα ή στον ωκεανό, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Δεκάδες άνθρωποι έτρεξαν στη θάλασσα για να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη.

Αναφερόμενος στην τραγωδία, ο κ. Γκριν την απέδωσε, εν μέρει τουλάχιστον, «στην κλιματική αλλαγή».

Στη Λαχάινα των 12.000 κατοίκων, άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, η φωτιά είχε τέτοια θερμοκρασία που έλιωνε μέταλλα.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς αγνοουμένων να υποβληθούν σε τεστ DNA, προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των πτωμάτων.

Τα αίτια και οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, που εξαπλώθηκαν αστραπιαία, παραμένουν ασαφείς. Το σίγουρο είναι πως κατέλαβαν κατοίκους εξαπίνης.

Την αγανάκτηση πολλών πολιτών επιτείνει το ότι οι αρχές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη Λαχάινα και γύρω από αυτή: έχουν στήσει οδοφράγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 άμαχοι νεκροί από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία

Αύξηση της θερμοκρασίας: Οι παράπλευρες απώλειες από την Ινδία μέχρι τη Φλόριντα

Ρεύμα: Ένας χρόνος τιμολογίων χωρίς ρήτρες – Ποια νοικοκυριά είχαν μικρότερες επιβαρύνσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider