Τυνησία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε νέο ναυάγιο μεταναστών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τυνησία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε νέο ναυάγιο μεταναστών
Από τις αρχές του έτους περίπου 630 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται στα νερά της Τυνησίας.

Η τυνησιακή ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 13 μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική και διέσωσε άλλους 25 όταν το πλοιάριο με το οποίο σκόπευαν να φτάσουν στην Ιταλία βυθίστηκε στα ανοιχτά του Σφαξ.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν σε πόση απόσταση από την πόλη έγινε το ναυάγιο.

Η Τυνησία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση καθώς έχει πάρει τη θέση της Λιβύης ως λιμάνι αναχώρησης για τους ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τις συρράξεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με την ελπίδα ότι θα φτιάξουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Από τις αρχές του έτους περίπου 630 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται στα νερά της Τυνησίας, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το πρακτορείο Reuters.

Η Τυνησία δέχεται πιέσεις από ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσει τις αναχωρήσεις μεταναστών από τα παραλία της, όμως ο πρόεδρος Καΐς Σάγεντ είπε ότι δεν θα αναλάβει τον ρόλο του συνοριοφύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι παγίδες των αυτόματων φορολογικών δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξουν πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι

Πολεμικό power game ανοιχτά της Κύπρου - Bel@harra vs Alvaro de Bazan F100 - Φλώρος-Βελόπουλος: Κρατάει χρόνια αυτή η διαμάχη

Η Alter Ego Media εξαγόρασε το 50,1% της More.gr

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider