Βρετανία: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του SNP- του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

H Νίκολα Στέρτζιον, η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του SNP- του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος. Η γυναίκα είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται από αστυνομικούς της Σκωτίας».

Η Στέρτζιον παραιτήθηκε τόσο από την ηγεσία του SNP όσο και από την πρώτη υπουργός της Σκωτίας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και έκτοτε υπήρξαν αρκετές εξελίξεις στην έρευνα για τις δαπάνες του κόμματός της.

Ο σύζυγος της Στέρτζιον, Πήτερ Μιούρελ, πρώην υψηλόβαθμο κομματικό του SNP, συνελήφθη τον Απρίλιο. Ακολούθως η αστυνομία διεξήγαγε διήμερη έρευνα στο σπίτι της Στέρτζιον και του Μιούρελ στη Γλασκώβη.

Ο Κόλιν Μπίτι, ο τότε ταμίας του SNP, συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα μετά τη σύλληψη του Μιούρελ και στη συνέχεια αποχώρησε από τον ρόλο του στο κόμμα.

Νωρίτερα σήμερα, ο διάδοχος της κυρίας Στέρτζιον, Χάμζα Γιούσαφ, αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα στο κόμμα του.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του SNP ανέφερε ότι μίλησε με την κ. Στέρτζιον πρόσφατα και είπε ότι « είναι καλά».

Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Σκωτίας, σερ Ίαν Λίβινγκστόουν, επέμεινε ότι η έρευνα για τα οικονομικά του SNP διεξήχθη με «ακεραιότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider