«Βουλευτές για μία ημέρα»: Πόσα χρήματα θα λάβουν όσοι εξελέγησαν στις 21 Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουλευτές για μία ημέρα»: Πόσα χρήματα θα λάβουν όσοι εξελέγησαν στις 21 Μαΐου
Οι βουλευτές που κάθονται στα έδρανα της Βουλής από το απόγευμα της Κυριακής θα έχουν πολύ σύντομη θητεία ενώ δεν θα λάβουν αποζημιώσεις ή προνόμια που θα είχαν σε περίπτωση που αυτή δεν διαλυόταν άμεσα.

Οι βουλευτές που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ορκίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής ενώ μετά από την εκλογή του νέου προεδρείου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διάλυση της Βουλής και τη νέα προκήρυξη εκλογών, για τις 25 Ιουνίου.

Πολλοί από τους βουλευτές που βρέθηκαν στα έδρανα την περασμένη Κυριακή και ορκίστηκαν για πρώτη φορά, ενδεχομένως δεν θα βρίσκονται εκεί σε περίπου έναν μήνα όταν πλέον το κοινοβούλιο θα έχει νέα σύνθεση. Όπως άλλωστε και το 2012 πολλοί αναμένεται να είναι... βουλευτές των δύο ημερών, καθώς το διαφορετικό εκλογικό σύστημα αλλά και οι λίστες που θα καταρτίσουν οι πρόεδροι των κομμάτων ενδεχομένως να μην ανοίξουν ξανά την πόρτα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Οι αποπληρωμές δανείων μηδένισαν την αύξηση των νέων εκταμιεύσεων – Θετική η καθαρή πιστωτική επέκταση το β΄ εξάμηνο

Βουλή: Ο Κώστας Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής

Εφορία: Διασταυρώσεις και πρόστιμα-φωτιά για αδήλωτες πισίνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider