Πλεύρης: «Αστεία κατηγορία» ενάντια στον Μπελέρη - Στοχοποιείται γιατί διεκδικούσε το δήμο Χειμάρρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: «Αστεία κατηγορία» ενάντια στον Μπελέρη - Στοχοποιείται γιατί διεκδικούσε το δήμο Χειμάρρας
«Γνωρίζω τον Μπελέρη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας» δήλωσε μιλώντας στο One ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Γνωρίζω τον Μπελέρη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας» δήλωσε μιλώντας στο One ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την Παρασκευή αναφορικά με την σύλληψη του Έλληνα μειονοτικού στην Αλβανία, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος θα διεκδικούσε το δήμο Χειμάρρας.

«Είχε δεχθεί διωγμούς πολλές φορές, αποκλειστικά και μόνο γιατί υπερασπιζόταν τα δικαιώματα» της μειονότητας, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ κατά τον ίδιο, πρόκειται για «αστεία κατηγορία» και «όλο αυτό που γίνεται είναι μια στοχοποίηση ενός ανθρώπου ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές, που ανήκει στην εθνική μειονότητα, προφανέστατα επειδή τα μηνύματα ήταν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα διεκδικούσε το δήμο Χειμάρρας».

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, τέλος, ότι «η Πολιτεία, η Ελλάδα θα είναι δίπλα του στη δοκιμασία που έχει» και ότι «έχουμε κυρίαρχη υποχρέωση να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η σύλληψη Μπελέρη έχει αποκλειστικό στόχο τον αποκλεισμό του από την εκλογική διαδικασία

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Αλβανία για Μπελέρη - Ενημέρωση στην πρόεδρο της Κομισιόν

Δένδιας για σύλληψη Μπελέρη: Σκάνδαλο, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider