Η Κίνα χαρακτηρίζει την απέλαση της Καναδής διπλωμάτη «δίκαιη και απαραίτητη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα χαρακτηρίζει την απέλαση της Καναδής διπλωμάτη «δίκαιη και απαραίτητη»
«Συμβουλεύουμε την καναδική πλευρά να σταματήσει τις αδικαιολόγητες προκλήσεις της», δήλωσε εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απέλαση μιας Καναδής διπλωμάτη, που ανακοινώθηκε σήμερα από το Πεκίνο, ήταν «δίκαιη και απαραίτητη», δήλωσε εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα απέλασε σήμερα μια Καναδή διπλωμάτη που υπηρετούσε στη Σανγκάη σε μια κίνηση ανταπόδοσης αφού η Οτάβα είπε σε Κινέζο διπλωμάτη με έδρα το Τορόντο να εγκαταλείψει τη χώρα, κλιμακώνοντας την ένταση που ήδη επικρατούσε στις σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική επιρροή στον Καναδά.

«Η Κίνα ουδέποτε αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Η απέλαση ενός Κινέζου διπλωμάτη παραβιάζει τους κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Ουάνγκ Ουενμπίν. «Η απέλαση της Καναδής διπλωμάτη ήταν δίκαιη και απαραίτητη. Η αποφασιστικότητα της Κίνας να προστατεύσει τα θεμιτά συμφέροντά της δεν θα μειωθεί».

«Συμβουλεύουμε την καναδική πλευρά να σταματήσει τις αδικαιολόγητες προκλήσεις της», πρόσθεσε ο Ουενμπίν και προειδοποίησε πως η Κίνα θα λάβει «αυστηρά μέτρα» αν ο Καναδάς «δεν ακούσει αυτή τη συμβουλή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον - Έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος εναντίον μας

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο απωθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα

Associated Press και New York Times βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider