Απολύθηκε αρχισυντάκτρια για «συνέντευξη» του Σουμάχερ - Συγγνώμη από το περιοδικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απολύθηκε αρχισυντάκτρια για «συνέντευξη» του Σουμάχερ - Συγγνώμη από το περιοδικό
Η οικογένεια του Σουμάχερ τηρεί αυστηρή μυστικότητα σχετικά με την κατάσταση του πρώην οδηγού, με την πρόσβαση να περιορίζεται στους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Οι εκδότες του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle που δημοσίευσε μια «συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη, απέλυσαν την αρχισυντάκτρια και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θρύλου της F1.

Σύμφωνα με το Reuters, η οικογένειά του 54χρονου και 7 επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο σκι κατά τη διάρκεια διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Die Aktuelle, το οποίο ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke με έδρα το Έσσεν.

Η Funke ζήτησε συγγνώμη με δήλωσή της στον ιστότοπό της www.funkemedien.de. «Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε εμφανιστεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα δημοσιογραφικά πρότυπα που εμείς – και οι αναγνώστες μας – περιμένουμε από έναν εκδότη όπως η Funke», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των περιοδικών Funke, Μπιάνκα Πόλμαν. «Ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, θα υπάρξουν άμεσες προσωπικές συνέπειες. Η αρχισυντάκτρια της Die Aktuelle, Ανν Χόφμαν, η οποία έχει τη δημοσιογραφική ευθύνη της εφημερίδας από το 2009, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά της από σήμερα» επισημαίνεται.

Η τελευταία έκδοση της Die Aktuelle είχε εξώφυλλο με τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού Σουμάχερ και τον τίτλο «Michael Schumacher, η πρώτη συνέντευξη». «Ακούγεται παραπλανητικά αληθινό», έγραφε στον υπότιτλο. Στο εσωτερικό της εφημερίδας αποκαλυπτόταν ότι τα «αποσπάσματα» είχαν παραχθεί από ΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπελάδες» για τον οίκο Sotheby’s: Κατηγορείται για συμμετοχή σε φοροδιαφυγή

Τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

gazzetta
gazzetta reader insider insider