ΕΕ: Συμφωνία για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά 60 χλμ μέχρι το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Συμφωνία για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά 60 χλμ μέχρι το 2026
Σε συμφωνία για την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και υδρογόνου κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει τέλος σταδιακά στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε συμφωνία για την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και υδρογόνου κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει τέλος σταδιακά στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το Bloomberg, αφορά στη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κάθε 60 χιλιόμετρα -τουλάχιστον - σε βασικούς δρόμους έως το 2026 για τα αυτοκίνητα και ανά 120 χιλιόμετρα για τα φορτηγά, οι μισοί εκ των οποίων θα πρέπει να είναι εγκατεστημένοι έως το 2028.

Παράλληλα, μέχρι το 2031, θα πρέπει να αναπτυχθούν σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου ανά 200 χλμ τουλάχιστον.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται παράλληλα με τη συμφωνία-ορόσημο για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ΕΕ θα είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων έως το 2035. Σημειωτέον ότι η έλλειψη υποδομών φόρτισης θεωρείται ένας από τους βασικούς παράγοντες που εμποδίζουν αυτή τη μετάβαση.

Επίσης, η ΕΕ θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι το 90% των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων θα έχει μηδενικές εκπομπές έως το 2040.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider