Θεσσαλονίκη: Συμβολική δράση των Φίλων της Νέας Παραλίας στον Κήπο του Νερού

Newsroom
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Συμβολική δράση των Φίλων της Νέας Παραλίας στον Κήπο του Νερού
Κάνουν λόγο για απαξίωση του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία.

Με μια συμβολική δράση, σήμερα το μεσημέρι, μπροστά στη γούρνα του Κήπου του Νερού, οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» ζήτησαν την επαναφορά του Κήπου στην αρχική του μορφή. «Φέρτε πίσω τον Κήπο του Νερού! Φέρτε πίσω την ομορφιά!», ήταν το σύνθημα που έγραψαν σε χαρτιά που τοποθέτησαν κατά μήκος της γούρνας μαζί με φωτογραφίες που αναδείκνυαν την πρότερη κατάσταση, καλώντας σε σύγκριση με τη σημερινή βρώμικη μορφή του.

«Όμορφοι κήποι, όμορφα καίγονται θα μπορούσαμε να πούμε, παραφράζοντας τον τίτλο γνωστής ταινίας, για να αποτυπώσουμε την καταστροφή, κατάντια και απαξίωση, του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία», ανέφεραν -μεταξύ άλλων- στην πρόσκληση στη σημερινή συμβολική δράση οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας», οι οποίοι διεκδικούν την επαναφορά του Κήπου του Νερού «στην αρχική του μορφή, όπως αυτή μελετήθηκε και παραδόθηκε από τους δημιουργούς του, Bernard Cuomo-Πρόδρομο Νικηφορίδη».

Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» χαρακτηρίζουν «ανέκδοτο εκ του αποτελέσματος» την υπόσχεση- δέσμευση του αρμόδιου αντιδημάρχου Σ. Δημητριάδη να παραδοθεί ο Κήπος καλύτερος απ' ό,τι ήταν αφού, όπως τονίζουν, «γινόμαστε μάρτυρες ασχήμιας, κακοτεχνιών και εγκατάλειψης, μετατρέποντάς τον σε βρώμικο βάλτο περιστοιχισμένο από μπετόν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.