Κεντρικό θέμα στον ξένο Τύπο η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεντρικό θέμα στον ξένο Τύπο η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη
Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγική είδηση της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγική είδηση της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει στοιχίσει τη ζωή 32 ανθρώπων.

Το κεντρικό θέμα του BBC News έχει τίτλο «Τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα». Στο άρθρο επισημαίνεται πως τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί. «Πλάνα από το σημείο της σύγκρουσης έδειχναν πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται από τα εκτροχιασμένα βαγόνια. Τουλάχιστον ένα από αυτά έχει συνθλιβεί εντελώς», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το κεντρικό θέμα του Reuters, ένας επιζών περιέγραψε πώς η αμαξοστοιχία στην οποία επέβαινε τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς αναποδογύρισε μετά τη σύγκρουση. «Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο», ανέφερε ο 28χρονος επιβάτης Στέργιος Μινένης, ο οποίος κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια.

«Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 32 σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν», είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος του Guardian. «Οι δύο αμαξοστοιχίες - μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα - συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Η σύγκρουση ήταν πολύ ισχυρή» είπε, προσθέτοντας ότι εκτροχιάστηκαν τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ δύο από αυτά «καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς».

Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να εντοπιστούν επιζώντες αναφέρεται το CNN. «Μόλις ακούσαμε έναν κρότο... το βαγόνι (του τρένου) άρχισε να περιστρέφεται, προτού καταλήξει στο πλάι όπου καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε άνδρας επιβάτης. «Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά πράγματα από τον καπνό», είπε ένας δεύτερος επιβάτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider