Τουρκία: Τουλάχιστον 3 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από τους νέους σεισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Τουλάχιστον 3 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από τους νέους σεισμούς
Αό τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην τοποθεσία Ντεφνέ και τον μετασεισμό 5,8 Ρίχτερ που ακολούθησε.

Σε τουλάχιστον 3 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός των ισχυρών σεισμών που σημειώθηκαν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία τη Δευτέρα, στην επέτειο των 2 εβδομάδων μετά από τις φονικές δονήσεις της 6ης Φεβρουαρίου που προκάλεσαν τον θάνατο πάνω από 40.000 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD), τουλάχιστον 3 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμα 213 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην τοποθεσία Ντεφνέ και τον μετασεισμό 5,8 Ρίχτερ που ακολούθησε.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Σαμαντάγκ, μετά από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στην πόλη ενώ έχουν κατεδαφιστεί ορισμένα κτήρια. Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι εντός των κτηρίων που κατέρρευσαν.

Η AFAD κάλεσε τους πολίτες στις παράκτιες περιοχές να αποφεύγουν από τις παραλίες καθώς υπάρχει κίνδυνος αύξησης της στάθμης των νερών έως και 50 εκατοστά. Μετά από λίγο, η εν λόγω ειδοποίηση ήρθη.

Σημειώνεται πως μέσα στις τελευταίες 72 ώρες έχουν γίνει αισθητοί 36 σεισμοί στην κεντρική Τουρκία.

Όπως ανέφερε το Reuters, οι τουρκικές αρχές ελέγχουν το κατά πόσο ο νέος σεισμός έχει προκαλέσει καινούργιες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντάκια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Κύπρο.

Τα θύματα των σημερινών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 46.000 θάνατοι σε Τουρκία και Συρία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

Πηγή φωτό: Geety Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια 100 τόνων αποστέλλεται αύριο στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider