Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Η Αυστρία απειλεί με «μπλόκο» - Πιέσεις για την προστασία των συνόρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Η Αυστρία απειλεί με «μπλόκο» - Πιέσεις για την προστασία των συνόρων
Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως είναι έτοιμος να μπλοκάρει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως είναι έτοιμος να μπλοκάρει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες συμφωνίες για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Τα κενά λόγια δεν θα αρκέσουν, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μια «σαφή και κατηγορηματική δέσμευση» αναφορικά με την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τη χρήση κεφαλαίων της ΕΕ για το σκοπό αυτό.

Τον Ιανουάριο ο Νεχάμερ είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επέκταση ενός συνοριακού φράκτη ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει αύριο, Πέμπτη, η Αυστρία και επτά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, έστειλαν επιστολή στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ασκώντας πίεση για να τεθούν μεγαλύτερα εμπόδια στην παράτυπη μετανάστευση.

Στην επιστολή των επικεφαλής των κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μάλτας και της Σλοβακίας υπογραμμίζεται πως το υφιστάμενο σύστημα ασύλου έχει καταρρεύσει και ωφελεί κυρίως τους λαθραίους διακινητές ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όρμπαν: Οι φράχτες προστατεύουν την Ευρώπη - Ζητά χρηματοδότηση από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider