Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Επί ποδός παραμένουν οι δήμοι της Αττικής - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Επί ποδός παραμένουν οι δήμοι της Αττικής - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Η κατάσταση στην Αττική δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο τα συνεργεία των δήμων θα μείνουν σε ετοιμότητα και απόψε τη νύχτα.

Μπορεί η κατάσταση στην Αττική να μην παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο τα συνεργεία των δήμων θα μείνουν σε ετοιμότητα και απόψε τη νύχτα, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά του νομού και του λεκανοπεδίου, για το ενδεχόμενο επιδείνωσης του καιρού και νέας χιονόπτωσης.

Εκχιονιστικά και αλατιέρες βγήκαν στους δρόμους και όπου παρουσιάζεται πρόβλημα θα συνεχίσουν να επιχειρούν. Ακόμη και κεντρικοί δρόμοι που έκλεισαν προσωρινά σε κάποια σημεία, όπως στον Διόνυσο ή στη Φυλή, η επέμβαση ήταν άμεση και άνοιξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, σε πολλές περιοχές παραμένουν κλειστοί δευτερεύοντες δρόμοι, όμως και εκεί οι δήμοι συνέχισαν να επιχειρούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Ταυτόχρονα σε περιοχές όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα, ενεργοποιήθηκε και η «Βοήθεια στο σπίτι», με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων να πηγαίνουν σε σπίτια για να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονταν άνθρωποι αποκλεισμένοι ή ηλικιωμένοι και έγινε ακόμη και διανομή των συσσιτίων σε ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δήμοι κλήθηκαν να διευκολύνουν και τη μετακίνηση ασθενών ή ατόμων που έπρεπε να μεταβούν οπωσδήποτε για τη θεραπεία τους (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.α.).

Τώρα, στους περισσότερους δήμους τα μηχανήματα παραμένουν στους δρόμους και σε ετοιμότητα εν όψει της νύχτας.

«Είμαστε επί ποδός, αν και αυτή τη στιγμή οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και όλα τα χωριά μας καθαρά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και προσθέτει: «Υπήρξαν κάποια προβλήματα σε σημεία όπως το Γραμματικό, το Καλέντζι και ο Βαρνάβας, αλλά ξεπεράστηκαν. Έπεσαν και δύο κολώνες της ΔEH, με αποτέλεσμα να μείνουν κάποια σπίτια στο Γραμματικό χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες, αλλά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Τα συνεργεία μας θα είναι σε επιφυλακή για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί αν ο καιρός επιδεινωθεί, ώστε να επιχειρήσουν και πάλι».

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ξανά χιόνια στην Αττική το βράδυ – Ο παγετός το «στοίχημα» για την Τρίτη

Συνολικά 145 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 145 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έως και σήμερα στις 19:30 το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας « Μπάρμπαρα» που πλήττει την χώρα.

Οι κλήσεις αφορούσαν κυρίως απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικά το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 78 κλήσεις εκ των οποίων, οι 18 ήταν για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Συνολικά απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία. Επιπλέον οι 26 κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) έλαβε 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων και 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι αύριο, τις πρωινές ώρες, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική. Ομοίως και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Για τον λόγο αυτό,το Πυροσβεστικό Σώμα, σε ανακοίνωση του, απευθύνει ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, ενώ τονίζει την υποχρέωση των οδηγών, για την τοποθέτηση και τη χρήση αντιολισθητικών μέσων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη η Barbara ως την Τετάρτη - Πλήρης κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider