Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος
Σπίτι, σκάφος, αυτοκίνητα, ταξίδια και όχι μόνο - Η τραγική ιστορία ενός άνδρα που επέζησε το Ολοκαύτωμα και «καταστράφηκε» από μία 36χρονη.

Τα μαλλιά της κεφαλής του τραβάει ένας 87χρονος επιζώντας του ναζιστικού Ολοκαυτώματος, καθώς έπεσε θύμα εξαπάτησης από μία γυναίκα από την Φλόριντα των ΗΠΑ μέσα από μία εφαρμογή γνωριμιών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την USA Today, η 36χρονη Πίτσες Στέρτζο συνελήφθη αφού οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές διαπίστωσαν πως εξαπατούσε επί σειρά ετών τον ηλικιωμένο «ξαφρίζοντας» το αστρονομικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (2,8 εκατ. δολάρια) μέσα από ένα dating app.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέμιαν Γουίλιαμς σε δήλωσή του επεσήμανε πως η Στέρτζο «με κακή πρόθεση» απομυζούσε τις οικονομίες ζωής του 87χρονου, με στόχο να γίνει εκατομμυριούχος. «Η Στέρτζο πλαστογραφούσε έγγραφα και υποδύθηκε έναν τραπεζικό υπάλληλο με αντάλλαγμα μια ζωή με φανταχτερά ταξίδια, ρολόγια Rolex και αγορές ειδών πολυτελείας», επεσήμανε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ σε μία αγόρευση - κόλαφος.

Αναλυτικότερα, η Στέρτζο γνώρισε τον 87χρονο που δεν κατονομάζεται σε μια εφαρμογή γνωριμιών πριν από έξι έως επτά χρόνια. Στις αρχές του 2017, είπε στο θύμα ότι θα το διευκόλυνε με μια αγωγή που αφορούσε τις σωματικές βλάβες που υπέστη σε ένα τροχαίο ατύχημα, αρκεί οι δικηγόροι της να λάβουν «ένα ορισμένο ποσό χρημάτων».

Το ανυποψίαστο θύμα έδωσε στην 36χρονη σχεδόν 23.000 ευρώ (25.000 δολάρια), με τη δικαστική διαμάχη να μην επιλύεται, ενώ έως τον Οκτώβριο του 2021, η Στέρτζο «έλεγε επανειλημμένα ψέματα» στον άνδρα για να τον κάνει να στέλνει περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παίρνει επιταγές σε μηνιαία βάση που με τις προσαυξήσεις άγγιξαν μέχρι και τα 46.000 ευρώ (50.000 δολάρια), λέγοντας στο θύμα ότι η τράπεζά της χρειαζόταν περισσότερα χρήματα, διαφορετικά θα τα έχανε όλα.

«Το θύμα συνέχισε να γράφει επιταγές επειδή φοβόταν ότι δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά τα χρήματά του. Συνολικά, το θύμα έγραψε 62 επιταγές – συνολικού ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (2,8 εκατ. δολαρίων)», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, η απατεώνισσα δημιούργησε επίσης έναν λογαριασμό email για να εμφανίζεται ως τραπεζικός υπάλληλος, ενώ έστελνε πλαστές επιστολές με ψεύτικα τιμολόγια στο θύμα, το οποίο σταμάτησε να γράφει επιταγές στην Στέρτζο τον Οκτώβριο του 2021, αφού είπε στον γιο του για την κατάστασή του και του άνοιξε τα μάτια καθώς μόνο τότε ο άτυχος πατέρας κατάλαβε πως είχε εξαπατηθεί.

«Μια χλιδάτη ζωή»

Η Στέρτζο μπόρεσε να κάνει «μια ζωή μέσα στη χλιδή» με όλα τα χρήματα που έλαβε, ενώ ο επιζών του Ολοκαυτώματος έχασε τις οικονομίες που μάζευε μία ολόκληρη ζωή και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μέχρι και το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις αρχές, η 36χρονη με τα εκατομμύρια που «βούτηξε» μπόρεσε να:

  1. αγοράσει ένα σικάτο σπίτι
  2. αποκτήσει ένα πλοίο
  3. αγοράσει πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων μια Corvette και Suburban
  4. πραγματοποιήσει πολυτελείς διακοπές και ταξίδια
  5. πληρώσει για χλιδάτα γεύματα
  6. πάρει στην κατοχή της χρυσά νομίσματα, κοσμήματα, ρολόγια Rolex και επώνυμα ρούχα

Η Στέρτζο πλέον είναι αντιμέτωπη με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη. Περίπου 24.000 άνθρωποι έχασαν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια (922 εκατ. ευρώ) σε αντίστοιχες απάτες το 2021, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 13.800 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το «μυστικό» μίας 31χρονης

«Δουλεύω 30 λεπτά την ημέρα και βγάζω 35.500 ευρώ τον μήνα»: Το «κόλπο» ενός 32χρονου

«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider