Πακιστάν: Στους 61 ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση καμικάζι σε τζαμί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακιστάν: Στους 61 ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση καμικάζι σε τζαμί
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, τη χειρότερη που σημειώνεται στην πόλη από τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου.

Στους 61 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση βομβιστή καμικάζι μέσα σε τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος νοσοκομείου, σε νεότερο απολογισμό της τραγωδίας.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε περισυλλέξει 61 πτώματα και 60 τραυματίες λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Δεκάδες άλλοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχαμάντ Ασίμ Χαν από το νοσοκομείο Lady Reading στην Πεσαβάρ.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, τη χειρότερη που σημειώνεται στην πόλη από τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου όταν μια επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό μουσουλμανικό τζαμί στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 200.

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η Πεσαβάρ, η οποία βρίσκεται στις παρυφές των περιοχών όπου ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, γίνεται συχνά στόχος ένοπλων οργανώσεων, ανάμεσά τους και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση Phantom: Νεκρός ένας από τους δύο χειριστές, συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο - Τριήμερο πένθος στις ΕΔ

Επίθεση με μαχαίρι σε συρμό του μετρό κοντά στα γραφεία της Κομισιόν – 3 τραυματίες

Βρετανία: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις με μισθολογικά αιτήματα προχωρούν οι πυροσβέστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider