Ο Καναδάς στέλνει στην Ουκρανία τέσσερα άρματα Leopard 2

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Καναδάς στέλνει στην Ουκρανία τέσσερα άρματα Leopard 2
Η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ ανακοίνωσε σήμερα την παράδοση τεσσάρων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ ανακοίνωσε σήμερα την παράδοση τεσσάρων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, αφού η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες Τετάρτη την αποστολή 14 Leopard 2-A6 και επέτρεψε σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

«Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεισφορές άλλων συμμάχων και εταίρων, θα βοηθήσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» στον αγώνα τους εναντίον των ρώσων εισβολέων, είπε η καναδή υπουργός Άμυνας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CTV, o Καναδάς θα εξετάσει την παράδοση κι άλλων αρμάτων μάχης αυτού του τύπου στο μέλλον.

Ο καναδικός στρατός διαθέτει 82 άρματα μάχης Leopard 2, γερμανικής κατασκευής, ωστόσο δεν θεωρούνται όλα σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας, αναφέρει το CTV.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

Στη NΔ προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider