Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών σε συντριβή ελικοπτέρου - 14 συνολικά τα θύματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών σε συντριβή ελικοπτέρου - 14 συνολικά τα θύματα
Ο Μοναστίρσκι ήταν επικεφαλής για την αστυνομία της Ουκρανίας και τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση 17:02

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι και άλλα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη κατά τη συντριβή ελικοπτέρου που κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο στην πόλη Μπροβάρι, στην περιφέρεια του Κιέβου, ανακοίνωσε η εθνική αστυνομία της χώρας.

Στους 14 ανέρχεται, τελικά, ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί.

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή ούτε υπήρξε άμεσα αντίδραση από τη Ρωσία, που είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Ο Μοναστίρσκι ήταν επικεφαλής για την αστυνομία της Ουκρανίας και τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, ενώ έγινε ο ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος που έχει πεθάνει από την αρχή του πολέμου.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ανήκε στην δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη λύπη του για την "τρομερή τραγωδία" και "τον ανείπωτο πόνο" του για τη συντριβή σήμερα ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

"Σήμερα μια τρομερή τραγωδία σημειώθηκε στην Μπρόβαρι", μεγάλη πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Κιέβου, σημείωσε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram.

"Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο κατέπεσε στους χώρους νηπιαγωγείου", πρόσθεσε.

Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο μέτωπο συνιστά "μεγάλη απώλεια", δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

"Τραγωδία στο Μπρόβαρι. (...) Μια μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση και όλο το κράτος" της Ουκρανίας, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram, στο οποίο ζήτησε να "συσταθεί αμέσως ειδική ομάδα για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις συνθήκες της τραγωδίας".

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ενός "σπουδαίου φίλου της ΕΕ" και εξέφρασε τα "πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του" στον ουκρανικό λαό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Χρεοκοπία - τέλος για τον ενεργειακό κολοσσό Naftogaz

Ουκρανία: Η Βρετανία εξηγεί ότι έχει «ηθική υποχρέωση» να στείλει άρματα μάχης -Προς νέα στρατιωτική βοήθεια οι ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider