Διώρυγα του Σουέζ: Φορτηγό πλοίο «κόλλησε» προσωρινά στα αβαθή - Χωρίς προβλήματα η κίνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διώρυγα του Σουέζ: Φορτηγό πλοίο «κόλλησε» προσωρινά στα αβαθή - Χωρίς προβλήματα η κίνηση
Το Glory μεταφέρει 65.000 μετρικούς τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία προς την Κίνα. Έφερε «μνήμες» από την αναταραχή του Ever Given το 2021.

Τελευταία ενημέρωση: 10:05

Ένα φορτηγό πλοίο με εμπορευματοκιβώτια προσάραξε για σύντομο χρονικό διάστημα σε αβαθή της Διώρυγας του Σουέζ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.

Η εταιρεία Leth Agencies, που επιβλέπει την κίνηση των πλοίων στην -κρίσιμη για το παγκόσμιο εμπόριο- Διώρυγα ανέφερε πως το πλοίο MV Glory σταμάτησε στα αβαθή κοντά στην πόλη Καντάρα, προτού τα ρυμουλκά πλοία καταφέρουν να το «ξεκολλήσουν» από το σημείο και να επιστρέψει στην πορεία του.

Ο πρόεδρος της Διώρυγας ανέφερε πως η προσάραξη του MV Glory δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των πλοίων στη Διώρυγα.

Δεν έγιναν άμεσα γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην προσάραξη του Glory, με το Bloomberg να αναφέρει πως τμήματα της Αιγύπτου επηρεάστηκαν από κακοκαιρία την Τετάρτη.

Το Glory μεταφέρει 65.000 μετρικούς τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία προς την Κίνα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τους εξειδικευμένους ιστότοπους VesselFinder και MarineTraffic, το εν λόγω πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ.

«Μνήμες» από το Ever Given

Υπενθυμίζεται πως το 2021 η Διώρυγα μπλόκαρε για πάνω από 1 εβδομάδα όταν προσάραξε σε αβαθή το Ever Given, γεγονός που δεν επέτρεψε την κίνηση πλοίων και στις δύο κατευθύνσεις της Διώρυγας, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη ροή του παγκοσμίου εμπορίου και στις αγορές.

Το Ever Given είχε πλάτος 400 μέρα ενώ το MV Glory έχει πλάτος 225 μέτρα.

Η Διώρυγα του Σουέζ έχει συνολικό πλάτος περίπου 300 μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 4 στις 10 επιχειρήσεις «βλέπουν» συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider