Απέρριψε η KFOR το αίτημα για στρατιωτική παρουσία της Σερβίας στο Κόσοβο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Απέρριψε η KFOR το αίτημα για στρατιωτική παρουσία της Σερβίας στο Κόσοβο
Ο πρόεδρος της Σερβίας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί το θέμα στο ΣΑ του ΟΗΕ, διότι το αίτημα της Σερβίας θα το υποστηρίξει μόνο η Ρωσία ενώ θα το καταψηφίσουν όλα τα άλλα μέλη.

Αρνητική ήταν η απάντηση της KFOR στο αίτημα της Σερβίας για επιστροφή στο Κόσοβο 1000 αστυνομικών και στρατιωτών.

Η κυβέρνηση της Σερβίας κατέθεσε, στις 16 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, επίσημο αίτημα για στρατιωτική και αστυνομική παρουσία στο Κόσοβο επικαλούμενη το Ψήφισμα 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ από το 1999, το οποίο προβλέπει αυτό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις.

Όπως δήλωσε σήμερα, Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξανταρ Βούτσιτς η διοίκηση της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο απέρριψε το σχετικό αίτημα.

«Η KFOR μας ενημέρωσε γραπτώς πως έκρινε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την επιστροφή δυνάμεων ασφαλείας της Σερβίας στο βόρειο Κόσοβο. Ήταν κάτι που το περιμέναμε» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί το θέμα στο ΣΑ του ΟΗΕ, διότι το αίτημα της Σερβίας θα το υποστηρίξει μόνο η Ρωσία ενώ θα το καταψηφίσουν όλα τα άλλα μέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider