Ρεκόρ θανάτων από το αλκοόλ στη Βρετανία - Η πλειονότητα σε άνδρες μεταξύ των 50 και 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ θανάτων από το αλκοόλ στη Βρετανία - Η πλειονότητα σε άνδρες μεταξύ των 50 και 60 ετών
Η Σκωτία παρουσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σχετιζόμενο με το αλκοόλ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με 22,4 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού να χάνουν τη ζωή τους.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν για το 2021 οι θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ στη Βρετανία, καθώς η κατανάλωση του αυξήθηκε σημαντικά μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική αρχή (ONS), το 2021 καταγράφηκαν 9.641 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από αίτια που σχετίζονται με το αλκοόλ, αυξημένα κατά 7,4% σε σχέση με το 2020 και κατά 27,4% σε σχέση με το 2019, προ της πανδημίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Σκωτία παρουσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σχετιζόμενο με το αλκοόλ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με 22,4 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού να χάνουν τη ζωή τους.

Στην Αγγλία, στα βορειοδυτικά της χώρας κατέγραψαν το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων για 8η συνεχόμενη χρονιά, με αύξηση 23% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ανά ομάδες πληθυσμού, οι άνδρες εμφανίζουν διπλάσιο ποσοστά θανάτου απ' ότι οι γυναίκες, με το ποσοστό θνησιμότητας να είναι μεγαλύτερο στους άνδρες 50 και 60 ετών.

Σύμφωνα με την ONS, παρουσιάστηκε αύξηση στους θανάτους από ασθένειες του συκωτιού και ψυχικά προβλήματα υγείας, που «είναι πιθανό να είναι αποτέλεσμα αυξημένες κατανάλωσης αλκοόλ κατά την πανδημία. Έχει αποδειχθεί πως τα άτομα που έπιναν ήδη σε μεγαλύτερο ποσοστό πριν από την πανδημία έχουν περισσότερο πιθανότητες να ενίσχυσαν την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Nέα φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών - Συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ, Τζ. Χαντ

Νιγηρία: Μέχρι 45 δολάρια η ανάληψη χρημάτων από τα ATM, για ενίσχυση των ψηφιακών πληρωμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider