«Βόμβα» για Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βόμβα» για Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο»
Ανατροπή στα αίτια θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ; «Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο» λέει ο βιογράφος της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ «πάλευε με τον καρκίνο» τους τελευταίους μήνες της ζωής της, όπως αναφέρει ο Gyles Brandreth, φίλος του πρίγκιπα Φιλίππου και βιογράφο της βασιλικής οικογένειας στο νέο του βιβλίο.

Ως επίσημη αιτία θανάτου της 96χρονης αναφέρονταν τα «γηρατειά», αλλά ο Brandreth ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα έδινε μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών που τελικά της στοίχισε τη ζωή, όπως μεταδίδει η βρετανική Μirror.

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα "θέματα κινητικότητας" που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της. Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, και το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά η θεραπεία - συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και φαρμάκων που βοηθούν στην πρόληψη της αποδυνάμωσης των οστών - μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της και να παρατείνει την επιβίωση του ασθενούς κατά μήνες ή δύο έως τρία χρόνια» πρόσθεσε.

Στο βιβλίο του ισχυρίζεται επίσης ότι η Βασίλισσα υπέφερε από περιόδους χαμηλής ενέργειας, παρά το γεγονός ότι είπε στους βοηθούς της ότι ήταν αποφασισμένη να παραμείνει απασχολημένη μετά τον θάνατο του Φίλιππου τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Όταν ένιωσε πιο αδύναμη, γέμιζε το χρόνο της παρακολουθώντας το Line of Duty στο BBC, κάτι που «ο σύζυγός μου σίγουρα δεν θα το είχε εγκρίνει» όπως φέρεται να δήλωνε η ίδια χιουμοριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του είναι πλουσιότεροι από τον βασιλιά Κάρολο

Η φημολογία περί αγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτόξευσε τη μετοχή της - Άλμα άνω του 60%

Ρίσι Σούνακ: Ένας πολυεκατομμυριούχος, πρώην χρηματιστής στο «τιμόνι» - Θατσερικός και φανατικός του Brexit

gazzetta
gazzetta reader insider insider