Άρχισαν τα κρύα - Δοκιμάζονται οι ενεργειακές αντοχές της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρχισαν τα κρύα - Δοκιμάζονται οι ενεργειακές αντοχές της Ευρώπης
Αντίστροφη μέτρηση για το ενεργειακό τεστ της Ευρώπης.

Μετά από ένα πιο θερμό -από το αναμενόμενο- φθινόπωρο στην Ευρώπη, ο χειμερινός καιρός φτάνει με τις ενεργειακές αντοχές των «27» να τίθενται επί του πιεστηρίου.

Οι ψυχρές θερμοκρασίες είναι έτοιμες να δουν τα αντανακλαστικά και τα αποθέματα που διαθέτουν τα εύθραυστα ενεργειακά συστήματα της Γηραιάς Ηπείρου, που πλήττονται από την απότομη πτώση των ρωσικών ροών φυσικού αερίου και τις εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών.

Από τη Γαλλία μέχρι τη Φινλανδία, οι κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει για ενεργειακές ελλείψεις και συνεχείς διακοπές ρεύματος, καθώς η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι έτοιμη για την έλευση ψύχους, με πιο ακραία καιρικά φαινόμενα από ό,τι εκτιμούσαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Maxar Technologies όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Oι θερμοκρασίες στο Βερολίνο αναμένεται να πέσoυν έως και -3,5 βαθμούς Κελσίου στις 3 Δεκεμβρίου. Πόλεις από το Άμστερνταμ έως το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη θα δουν μεγάλη επιδείνωση των καιρικών τους φαινομένων.

Το ασυνήθιστα ζεστό φθινόπωρο, οδήγησε την αποθήκευση φυσικού αερίου για τον χειμώνα στην ΕΕ σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς επί του παρόντος είναι σχεδόν κατά 95% πλήρης οι δεξαμενές, όμως τα αποθέματα μειώνονται σταθερά για εδώ και 10 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα βιώσουν ήπια καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, κάτι που αναμένεται να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα που θα κάνει την εισβολή του ένα ψυχρό μέτωπο.

Ηπιότερες καιρικές μεταβολές αναμένονται στη βόρεια Νορβηγία και τη βόρεια Σουηδία τις επόμενες 10 ημέρες, όπως προβλέπουν τα μετεωρολογικά δελτία που έχουν εκδοθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Νέα πρόταση για το πλαφόν ζητούν Ελλάδα και άλλες 14 χώρες

Gazprom: Στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη

Αέριο: «Μάχη» για το πλαφόν στη σημερινή Σύνοδο υπουργών Ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider