Η Ουκρανία υποστηρίζει πως η ενεργειακή επάρκεια στη χώρα βρίσκεται υπό έλεγχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουκρανία υποστηρίζει πως η ενεργειακή επάρκεια στη χώρα βρίσκεται υπό έλεγχο
Οι αρχές της χώρας ζητούν από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά τουλάχιστον 25%, την ώρα που προγραμματίζονται πολύωρα μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θεωρεί πως η ενεργειακή επάρκεια στη χώρα βρίσκεται υπό έλεγχο, παρά τις επιθέσεις της Ρωσίας στο δίκτυο ενέργειας, όπως εκτίμησε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας το Σάββατο,

Μετά από τις αναφορές για το ότι οι ρωσικές επιθέσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε μεγάλο μέρος ηλεκτροδότησης της χώρας, το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωση του πως «η κατάσταση της ενεργειακής τροφοδοσίας παραμένει δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές της χώρας ζητούν από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά τουλάχιστον 25%, την ώρα που προγραμματίζονται πολύωρα μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας στο δίκτυο της χώρας.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, της DTEK, Μάξιμ Τιμτσένκο, υποστήριξε πως οι ένοπλες δυνάμεις, ο ενεργειακός κλάδος και όλοι οι Ουκρανοί πολίτες κάνουν «θαύματα» για να διατηρήσουν τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας».

«Γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους Ουκρανούς να φύγουν από τη χώρα τους» ανάφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για το μέλλον της Ουκρανίας

Ουκρανία: Πέντε άμαχοι τραυματίσθηκαν από ρωσική επίθεση στη Χερσώνα

ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαντλήσει την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider