Μουντιάλ 2022: Η FIFA αναμένει έσοδα άνω των 5,4 δισ. δολαρίων - «Καρφιά» Ινφαντίνο για την κριτική στο Κατάρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ 2022: Η FIFA αναμένει έσοδα άνω των 5,4 δισ. δολαρίων - «Καρφιά» Ινφαντίνο για την κριτική στο Κατάρ
Ο επικεφαλής της FIFA είπε πως είναι λάθος για τους Ευρωπαίους να κατηγορούν τους Καταριανούς.

Το ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων μπορούν να ξεπεράσουν τα έσοδα που θα αποφέρει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σε ομιλία του μια μέρα προτού ξεκινήσει το πρώτο παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου στα χρονικά που διεξάγεται τον χειμώνα, ο Ιταλός αξιωματούχος ανέφερε πως το τουρνουά αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και εισιτήρια το προηγούμενο ρεκόρ των 5,4 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

Ο Ινφαντίνο θέλησε να απαντήσει στις σφοδρές κριτικές που δέχεται το Κατάρ αλλά και η ίδια η FIFA για την διοργάνωση στη χώρα της Μέσης Ανατολής. «Εάν τόσοι πολλοί άνθρωποι επενδύουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Κατάρ, το κάνουν γιατί πιστεύουν την FIFA και το Κατάρ» ανέφερε.

Εν μέσω των επικρίσεων που έχει δεχθεί η φετινή διοργάνωση για μη τήρηση των δικαιωμάτων των εργατών, τον θυμό από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τους νόμους του Κατάρ και άλλων, ο Ινφαντίνο είπε πως είναι λάθος για τους Ευρωπαίους να κατηγορούν τους Καταριανούς, μετέδωσε το Bloomberg.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει μαθήματα ηθικής στο Κατάρ βασισμένα πάνω στις δικές της πράξεις πριν από 3.000 χρόνια. Η Ευρώπη είναι ένα σπουδαίο κέντρο πολυπολιτισμικής ανεκτικότητας, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι σπουδαία.

Θα πρέπει να κοιτούν τον εαυτό τους προτού κάνουν κριτική» τόνισε ο επικεφαλής της FIFA.

«Σήμερα νιώθω Καταριανός. Σήμερα νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω γκέι. Σήμερα νιώθω ΑμεΑ. Σήμερα νιώθω μετανάστης εργάτης» δήλωσε ο Ινφαντίνο, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις κριτικές κατά της έλλειψης της διαφορετικότητας από τις αρχές της χώρας Μέσης Ανατολής.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νόμιμα κανάλια - όπως έκανε το Κατάρ - όπου ένας αριθμός αυτών των εργαζομένων μπορεί να έρθει στην Ευρώπη για να εργαστεί. Να τους δώσουν κάποιο μέλλον, κάποια ελπίδα. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στη βοήθεια αυτών των ανθρώπων, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ελπίδες.

Πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή χρειάζονται χρόνο. Αυτό το μονόπλευρο ηθικό μάθημα είναι απλώς υποκρισία. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016. Δεν είναι εύκολο να παίρνουμε τους επικριτές μιας απόφασης που ελήφθη πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ το Κατάρ, μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εγώ υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουντιάλ 2022: Η Nike «παγκόσμια πρωταθλήτρια», με τις περισσότερες εμφανίσεις ομάδων στο Κατάρ

Χάμπεκ: «Τρελή ιδέα, η οποία εξηγείται μόνο με διαφθορά», η διοργάνωση του Μουντιάλ από το Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Η απαγόρευση μπύρας δεν θα ισχύσει για τις ακριβές σουίτες των γηπέδων του Κατάρ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider