Saudi Aramco: Η αναδιάταξη της αγοράς πετρελαίου συμβαίνει ήδη - Η Ρωσία «προσπερνά» τις κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Saudi Aramco: Η αναδιάταξη της αγοράς πετρελαίου συμβαίνει ήδη - Η Ρωσία «προσπερνά» τις κυρώσεις
«Ο αναπροσανατολισμός συμβαίνει ήδη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στον κόσμο.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου προσαρμόζεται ήδη στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με τις κυρώσεις στη Ρωσία, με τη Μόσχα να ανακατευθύνει τις ροές του εξαγόμενου αργού από την Ευρώπη στην Ασία και άλλους παραγωγούς να πραγματοποιούν την αντίστροφη αλλαγή, σύμφωνα με τον Amin Nasser της Saudi Aramco.

«Ο αναπροσανατολισμός συμβαίνει ήδη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στον κόσμο, στην εκδήλωση Future Investment Initiative στο Ριάντ, όπως αναφέρει το Bloomberg. «Οι Ρώσοι, με τη σωστή έκπτωση, είναι σε θέση να διαθέσουν το αργό τους σε διαφορετικές αγορές».

Αυτές οι εκπτώσεις βοηθούν τη Ρωσία να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ασφάλιση και στη θαλάσσια μεταφορά του πετρελαίου της, είπε ο Nasser, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αυστηροποιούν τις κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν ζητήματα logistics και ασφαλιστικά θέματα», είπε. «Αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με τις σωστές εκπτώσεις. Οι ροές πηγαίνουν προς την Ασία - ωστόσο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Και το αργό που πήγαινε στην Ασία τώρα κατευθύνεται στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aramco: Ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 90%, στα 48,4 δισ. δολάρια το 'Β φετινό τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider