Olympia Forum ΙΙΙ: Στο επίκεντρο η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Olympia Forum ΙΙΙ: Στο επίκεντρο η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη
Το φόρουμ πραγματοποείται για τρίτη ημέρα από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Πύργου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίας στο πλαίσιο του Olympia Forum ΙΙΙ, που πραγματοποείται για τρίτη ημέρα από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Πύργου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Αναστάσιος Γαργαλάκος, ιδρυτής και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της Neuropublic ΑΕ, «το πρόγραμμα συμβουλών έπρεπε να ξεκινήσει το 2015, αλλά δεν έγινε τίποτα», ενώ αναφερόμενος στην παραγωγική διαδικασία είπε ότι «έχουμε την φάση της ίδιας της παραγωγής, αλλά και το ποια θα είναι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα σε ένα επιχειρησιακό πλάνο για να μπορείς να πεις ότι υπάρχει ο επιχειρηματίας - αγρότης, δηλαδή ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης». Επίσης πρόσθεσε ότι «από τους 650.000 που επιδοτούνται, οι περίπου 300.000 είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ το 9% είναι συνταιρισμένοι».

Επίσης, αναφερόμενος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι «μέσα στα τρία τελευταία χρόνια άλλαξε τρεις φορές, ενώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαξαν τέσσερις πρόεδροι», προσθέτοντας ότι «αυτά αποτελούν σοβαρά προβλήματα και σύνθετα ζητήματα».

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Αναστάσιος Γαργαλάκος, επεσήμανε ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα της καθημερινότητας που είναι μπροστά μας δεν υπάρχει περίπτωση για το αύριο σε σχέση με τους παραγωγούς» και εξήγησε: «Οι αγρότες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο η παραγωγική διαδικασία, ώστε να έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δικαιούνται οι παραγωγοί και τα παίρνουν από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να είναι έγκαιρα στους παραγωγούς και ταυτόχρονα να μην παίρνουν επιδοτήσεις 500 που έχουν φύγει από την ζωή πριν από πέντε ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider