Στους 18 οι νεκροί του ναυαγίου στη Λέσβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 18 οι νεκροί του ναυαγίου στη Λέσβο
Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε την εύρεση άλλων 15 διασωθέντων. Έτσι συνολικά ανεβαίνουν σε 25 οι διασωθέντες, 11 γυναίκες και 14 άνδρες.

Τελευταία ενημέρωση: 16:29

Η σορός ενός άνδρα ανασύρθηκε από τον θαλάσσιο χώρο της Θερμής Λέσβου. Όπου όπως είναι γνωστό ναυάγησε νωρίς το πρωί βάρκα με αλλοδαπούς που είχε ξεκινήσει κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Έτσι, ανεβαίνουν σε 18 τα θύματα της τραγωδίας, 16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένας έφηβος.

Πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα ανέφερε την εύρεση άλλων 15 διασωθέντων. Έτσι συνολικά ανεβαίνουν σε 25 οι διασωθέντες, 11 γυναίκες και 14 άνδρες.

Τις γυναίκες που διασώθηκαν επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Το μεσημέρι η κυρία Γκάγκα σε συνέντευξή της εξέφρασε τη συμπάθεια της στα θύματα του ναυαγίου και είπε πως πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός. Όπως σημείωσε, οι διασωθείσες του ναυαγίου γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε τη ρωτούσαν αν γνωρίζει την τύχη των αδελφών τους, ενώ όπως είπε δύο από αυτές έχουν η μια κάκωση στο κεφάλι και η άλλη ένα κάταγμα. «Είναι» όμως είπε «καλά στην υγεία τους και θα τους παρέχουμε τη νοσηλεία και την περίθαλψη που χρειάζονται».

Υπενθυμίζεται πως συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στο Διακόφτι Κυθήρων, μετά τη ημιβύθιση ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες και κάποιος απο τους επιβαίνοντες ειδοποίησε τα μεσάνυχτα ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε στα βράχια και ημιβυθίστηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης θα θέσει στους ηγέτες της ΕΕ την προκλητικότητα της Τουρκίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider