Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως οι Οuκρανοί βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία της Ντούγκινα στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως οι Οuκρανοί βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία της Ντούγκινα στη Ρωσία
Αμερικανοί αξιωματούχοι επέπληξαν Oυκρανούς αξιωματούχους για τη δολοφονία της κόρης του εξέχοντος Ρώσου εθνικιστή, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν πως τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης ενέκριναν την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Αύγουστο κοντά στη Μόσχα, από την οποία σκοτώθηκε η Ντάρια Ντούγκινα, η κόρη ενός εξέχοντος Ρώσου εθνικιστή, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι επικαλούνται αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζουν.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πήραν μέρος στην επίθεση εναντίον της Ντούγκινα και δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για την πραγματοποίησή της, ανέφεραν οι New York Times. Αμερικανοί αξιωματούχοι επέπληξαν Oυκρανούς αξιωματούχους για τη δολοφονία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την επίθεση, η Ουκρανία αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο φόνο, ενώ η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι βρίσκονταν πίσω απ' αυτή.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ αρνήθηκε και πάλι ότι το Κίεβο βρισκόταν πίσω από την επίθεση. Ο Ποντόλιακ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider