Σχοινάς: Η ρωσική παραπληροφόρηση στοχεύει να υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχοινάς: Η ρωσική παραπληροφόρηση στοχεύει να υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία
Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι η παραπληροφόρηση και η πολεμική προπαγάνδα άνοιξαν το δρόμο για την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ρωσική παραπληροφόρηση στοχεύει ευρωπαϊκή και διεθνή ακροατήρια έτσι ώστε να υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να δυσφημήσει εταίρους της Ουκρανίας, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η απειλή χειραγώγησης και παρέμβασης στις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, είναι πάντα παρούσα, τρέφει και εμβαθύνει την πόλωση της κοινωνίας, προκαλώντας φόβο και άγχος» και προσέθεσε ότι «αυτή είναι η στιγμή που εμείς οι Ευρωπαίοι διαψεύδουμε την προπαγάνδα τους».

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι η παραπληροφόρηση και η πολεμική προπαγάνδα άνοιξαν το δρόμο για την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Διάφοροι παράγοντες παραπληροφόρησης, που αναζητούν οικονομικό κέρδος ή να αποσταθεροποιήσουν τις δημοκρατίες μας, μετατοπίστηκαν από τη χειραγώγηση της πανδημίας προς τα ψέματα και τους μύθους γύρω από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το θέαμα του λεγόμενου 'δημοψηφίσματος' συνοδευόμενο από μεγάλο όγκο παραπληροφόρησης είναι μια μέθοδος απευθείας από τον ηγέτη του Κρεμλίνου για να προσαρτήσει παράνομα τα εδάφη των γειτόνων. Το έχουμε δει ήδη στην Κριμαία το 2014», ενώ συμπλήρωσε ότι «Ρώσοι διπλωμάτες, που εκδιώχθηκαν από την Αθήνα πριν από μερικά χρόνια και τη Σόφια το περασμένο καλοκαίρι, μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης προσπάθησαν ξεκάθαρα να επιβάλουν δίκτυα της φαντασίας και δημοσιογραφία της μαριονέτας και στις δύο μας πρωτεύουσες».

Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «η καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης ξένων πληροφοριών, καθώς και η αποτελεσματική παρέμβαση αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής και της Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχοινάς: Νέες οδηγίες για έκδοση βίζας και συνοριακούς ελέγχους σε Ρώσους πολίτες

Σχοινάς: Τέλος η τελωνειακή ένωση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για όσους δεν σέβονται όσα πρεσβεύει η ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider