Η ρωσική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ρωσική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα του Πρώτου καναλιού της ρωσική τηλεόρασης Μαρίνα Οφσιάνικοβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα του Πρώτου καναλιού της ρωσική τηλεόρασης Μαρίνα Οφσιάνικοβα. Η σχετική πληροφορία υπάρχει στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Τον Μάρτιο κατά την διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης η Οφσιάνικοβα εμφανίσθηκε πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια Γιεκατερίνα Αντρέγιεβα, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι στον πόλεμο!». Η δημοσιογράφος συνελήφθη τότε, ενώ την επόμενη μέρα της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη.

Εν συνεχεία έφυγε για την Γερμανία. Τον Ιούλιο επιστρέφοντας, της επιβλήθηκε δύο φορές πρόστιμο με βάση το άρθρο περί «δυσφήμισης του στρατού» για μια αντιπολεμική ανάρτηση της στο Facebook και για δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους. Στα μέσα Αυγούστου η δημοσιογράφος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό και επειδή συμμετείχε σε αντιπ0ολεμική πικετοφορία απέναντι από το Κρεμλίνο.

Την 1η Οκτωβρίου ο πρώην σύζυγός της δήλωσε ότι διέφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της. Ο δικηγόρος της Οβσιάνικοβα, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ δήλωσε στην Novaya Gazeta.Europe ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το ενδεχόμενο η πελάτισσα του να έχει διαφύγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσεχική Δημοκρατία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών

Ζελένσκι: Πράξη ρωσικής τρομοκρατίας η απαγωγή του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider