Μητσοτάκης: Ενημερώνει την Ντερ Λάιεν για τις τουρκικές απειλές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ενημερώνει την Ντερ Λάιεν για τις τουρκικές απειλές
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Για τον επόμενο κύκλο ενημέρωσης εταίρων και συμμάχων για τις τουρκικές απειλές και διεκδικήσεις, προετοιμάζεται η ελληνική διπλωματία.

Σήμερα Σάββατο, στη Σόφια, ο πρωθυπουργός θα θέσει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, εμμένοντας στις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον γγ του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, για να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα τονίζουν, ότι η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της και πως διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Στο μεταξύ, τροπολογία η οποία βάζει εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F16 της Τουρκίας, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την ίδια ώρα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider