Λαβρόφ: ΗΠΑ και Δύση έχουν συγκαλύψει τα εγκλήματα από το καθεστώς του Κιέβου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαβρόφ: ΗΠΑ και Δύση έχουν συγκαλύψει τα εγκλήματα από το καθεστώς του Κιέβου
Τα «πυρά» του κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων της έστρεψε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις κατηγορίες της Δύσης αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ήταν «αναπόφευκτη», προκειμένου η Μόσχα να προστατεύσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

Μιλώντας ενώπιον των ομολόγων του (συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού) στην ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε το Κίεβο ότι αρνήθηκε βασικά δικαιώματα στον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους (…) έχουν συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ, αντικρούοντας τις κατηγορίες για θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Παράλληλα, απέρριψε εκ των προτέρων τις εργασίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο οποίο η Ρωσία «δεν έχει εμπιστοσύνη», τόνισε όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

ΕΣΠΑ: Προθεσμία ενός μηνός για επιδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider