Οι Βρετανοί αποχαιρέτησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ - Στη βασιλική κρύπτη η σορός της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Βρετανοί αποχαιρέτησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ - Στη βασιλική κρύπτη η σορός της
Η Ελισάβετ «επέστρεψε» στο Γουίνδσορ και τον αγαπημένο της Φίλιππο - Στη βασιλική κρύπτη η σορός της.

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προτού μεταφερθεί αργότερα για την ιδιωτική ταφή.

Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας -- το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο -- και τοποθετήθηκαν στον βωμό.

Ο βασιλιά Κάρολος Γ’ μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αργότερα απόψε, σε μια ιδιωτική τελετή της οικογένειας, το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η υφήλιος αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ, τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας που κέρδισε τον σεβασμό όλου του κόσμου κατά την 70χρονη βασιλεία της.
Ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα σημαίνοντα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ σήμερα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, το οποίο μετέφερε 8μελές άγημα. Είναι η πρώτη επίσημη κηδεία με τέτοιου είδους τιμές που γίνεται στη χώρα από το 1965 και τον θάνατο του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παραταχθεί στους δρόμους από τους οποίους πέρασε το φέρετρο της βασίλισσας, διανύοντας τη σύντομη διαδρομή από το Ουέστμινστερ Χολ όπου εξετέθη επί τετραήμερο σε λαϊκό προσκύνημα. Στο Χάιντ Πάρκ του Λονδίνου επικράτησε απόλυτη σιωπή, καθώς χιλιάδες άνθρωποι, που βρίσκονταν εκεί για ώρες, έμειναν αμίλητοι τη στιγμή που το φέρετρο της βασίλισσας εμφανίστηκε στις οθόνες που είχαν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου οι Βρετανοί να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κηδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «αντίο» του Καρόλου στη βασίλισσα Ελισάβετ - Τι αναφέρει στο χειρόγραφο σημείωμα

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Σιγή δύο λεπτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία

Ο Τζο Μπάιντεν απέτισε ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider