H ομιλία φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης - Δείτε live

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ομιλία φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης - Δείτε live
H ώρα της Συζήτησης για την Κατάσταση της Ένωσης έφτασε!

H ώρα της Συζήτησης για την Κατάσταση της Ένωσης έφτασε!

Σήμερα, Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εκφωνεί την ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές.

Η πρόεδρος της Επιτροπής θα σκιαγραφήσει τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής κατά το προηγούμενο έτος και τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον, ιδίως όσον αφορά την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τα μέτρα για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ και τον περιορισμό της εξάρτησής της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, καθώς και τις τρέχουσες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας. Αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την πράσινη μετάβαση, στην ψηφιοποίηση, στην αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία COVID-19 και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών, καθώς και στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης NextGenerationEU.

Οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν στις απαντήσεις τους το έργο της Επιτροπής και τα σχέδιά της για το επόμενο έτος, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις. Η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ελέγχουν τα αποτελέσματα και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συμβάλλουν στον καθορισμό της κατεύθυνσης πολιτικής της ΕΕ.

Δείτε live

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η παρέμβαση της Κομισιόν για την αγορά ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider