Ζαπορίζια: Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον πυρηνικό σταθμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαπορίζια: Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον πυρηνικό σταθμό
Το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία θα εξετάσει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι.

Το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία θα εξετάσει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ο ίδιος σήμερα πριν από την αναχώρηση της αποστολής του ΔΟΑΕ που βρίσκεται στην Ζαπορίζια για να επισκεφθεί τον σταθμό, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και σήμερα το πρωί, ως πολύ πρόσφατα, (ως) πριν από λίγα λεπτά (...) όμως ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά και έχοντας φτάσει τόσο μακριά, δεν σταματάμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει η αποστολή με επικεφαλής τον ίδιο για να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό.

Νωρίτερα, η ουκρανική αρχή ενέργειας, Energoatom ανακοίνωσε ότι ένας από τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια της Ουκρανίας τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από ρωσικό βομβαρδισμό την Πέμπτη. «Μετά από από ακόμα ένα βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμενων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και έκλεισε η πέμπτη μονάδα ενέργειας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider