ΗΠΑ: O FDA ενέκρινε νέες ενισχυτικές δόσεις ενάντια στην μετάλλαξη της Όμικρον BA.5

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: O FDA ενέκρινε νέες ενισχυτικές δόσεις ενάντια στην μετάλλαξη της Όμικρον BA.5
Είναι η πρώτη φορά που ο FDA ενέκρινε μια αναβαθμισμένη φόρμουλα του εμβολίου από τότε που κυκλοφόρησαν τα πρώτα σκευάσματα τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ ενέκρινε ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid οι οποίες στοχεύουν την υπομετάλλαξη BA.5 της Όμικρον καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ένα ακόμη κύμα λοιμώξεων αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Είναι η πρώτη φορά που ο FDA ενέκρινε μια αναβαθμισμένη φόρμουλα του εμβολίου από τότε που κυκλοφόρησαν τα πρώτα σκευάσματα τον Δεκέμβριο του 2020. Τα φαρμακεία αναμένεται να αρχίσουν να χορηγούν τις νέες ενισχυτικές δόσεις μετά το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 171 εκατομμύρια δόσεις των νέων εμβολίων της Pfizer και της Moderna, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η νέα ενισχυτική δόση της Pfizer εγκρίνεται για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, ενώ τα νέα εμβόλια της Moderna εγκρίνονται για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω. Οι επιλέξιμες ηλικιακές ομάδες μπορούν να λάβουν τις δόσεις δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της βασικής σειράς του εμβολιασμού τους ή την πιο πρόσφατη ενισχυτική δόση με τα παλιά σκευάσματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πρέπει να εγκρίνουν τις ενισχυτικές προτού τα φαρμακεία μπορέσουν να τα διανείμουν στους ασθενείς. Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή των CDC έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή για να εξετάσει τα δεδομένα και να εκδώσει τις συστάσεις της για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι οι επανασχεδιασμένες ενισχυτικές θα παρέχουν πιο ανθεκτική προστασία από τον ιό και θα μειώσουν τις νοσηλείες το φθινόπωρο και το χειμώνα. Οι νέες δόσεις στοχεύουν τόσο το αρχικό στέλεχος που εμφανίστηκε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια όσο και το στέλεχος της ‘Ομικρον BA.4 και BA.5 που είναι τώρα οι κυρίαρχες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο FDA επεκτείνει τις άδειες για εμβόλια καθώς εντείνεται η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

FDA: Οι ΗΠΑ χρειάζονται ανανεωμένα εμβόλια για την αντιμετώπιση της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider