Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου
Στο επίκεντρο το θέμα των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας.

Τελευταία ενημέρωση: 18:02

Στις 9 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η τσεχική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας, Ζοζέφ Σικέλα, έγραψε στο twitter: «Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διαπραγματεύσεις, μπορώ να ανακοινώσω ότι συγκαλώ έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας. Θα συναντηθούμε στις Βρυξέλλες στις 9 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να διορθώσουμε την αγορά ενέργειας. Η λύση σε επίπεδο ΕΕ είναι μακράν η καλύτερη που έχουμε».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, οι Βρυξέλλες, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy), έχουν ήδη ξεκινήσει την τεχνική σχεδίαση του τρόπου εφαρμογής ενός πανευρωπαϊκού πλαφόν στην αγορά φυσικού αερίου. H σχετική επεξεργασία έχει προχωρήσει αρκετά, με συνέπεια το αργότερο έως το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμη από τεχνικής πλευράς, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευσή της σε πολιτικό επίπεδο. Η διαβούλευση, από την οποία είναι πιθανό να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις στο σχήμα του πλαφόν, θα γίνει σε πρώτη φάση από τους υπουργούς Ενέργειας της Ε.Ε., ώστε στη συνέχεια η φόρμουλα να συζητηθεί από τους αρχηγούς των κρατών-μελών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Το Βέλγιο προειδοποιεί για «10 φρικτούς χειμώνες» χωρίς πλαφόν στις τιμές αερίου 

Κομισιόν: Έτοιμο εντός Σεπτεμβρίου το πλαφόν στο αέριο - «Απάντηση-μπαζούκα» στην κρίση

Γερμανία: Οι τιμές ρεύματος ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 1.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider